Det har nu gått ca 4 månader sedan vi hörde något från Johanna Larsen; den modiga tjejen som avbokade sin gastric sleeve för att på egen hand göra en hälsoresa. När vi träffades sist hade Johanna tränat med Camp Change i fyra månader, hon hade gått ner 14 kg och slopat alla tankar på ohälsosamma dieter som tidigare förstört hennes liv. Hon upplevde då att hon fortfarande hade en bit kvar och att kosten var den största utmaningen.

“Jag har gått ner 28 kg och att avboka min gastric sleeve har varit det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv!

I skrivande stund har Johanna avslutat ännu en kurs med Camp Change och hon fortsätter att skörda framgångar. “Jag har gått ner 28 kg och att avboka min gastric sleeve har varit det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv! Äntligen kan jag säga att alla konstiga dieter är ett minne blott. Min kosthållning innebär två varma mål om dagen, två frukter om dagen, inget socker- bara sunt förnuft! Sen ska man såklart kunna unna sig när man vill!“. Hon förklarar att en magsäcksoperation kan vara ett bra alternativ för vissa som behöver gå ner i vikt. För Johanna har emellertid regelbunden träning och ett sunt förhållande till kost varit ett vinnande koncept.

Hon ler stort när berättar om sin nya livsstil. “Inte nog med att jag mår mycket bättre i kroppen, jag mår även bättre psykiskt och har fått bättre självförtroende! För länge sedan bokade jag en solsemester med mina vänner. I bakhuvudet oroade jag mig över resan och tänkte hela tiden att jag aldrig skulle åka. Jag var helt enkelt inte bekväm med att visa mig i bikini. Nu har jag precis kommit hem från semester och det var helt fantastiskt!!” Hon berättar stolt vidare om sin semesterresa. “Det kan låta banalt, men det har varit en oerhört stor vinst att jag äntligen vågat släppa loss på dansgolvet! Jag märker även att jag vågar ta för mig på arbetet. Jag känner mig inte längre malplacerad i större sammanhang och upplever inte att uppmärksamhet är obehagligt.”

Det är tydligt att Johanna mår mycket bättre och hon fullkomligt strålar när hon berättar om vad som varit hennes nycklar till framgång. “Min sambo har stöttat mig hela tiden. Vi köpte ett hus som vi renoverar och han har tagit på sig det största ansvaret. Jag har ibland behövt lägga sådana saker till sidan för att fokusera på min hälsa, vilket han har full förståelse för.” Även atmosfären på Camp Change har varit en bidragande faktor. “Camp Change har fungerat som en plattform där jag kunnat vara mig själv och jag har tränat utifrån mina egna förutsättningar. På andra träningsanläggningar har jag känt mig uttittad och inte passat in”. Hon slår ut med händer och ler stort när hon berättar att träningen blivit en del av henne. “Jag trodde aldrig att jag skulle bli en person som älskar att träna, men nu längtar jag alltid efter passen. Hon ler urskuldande när hon förklarar vad hon menar. “Jag har alltid tyckt att träningen varit rolig, men i början var det ett måste att ta sig till passen och ibland tittade jag på klockan och undrade när passen skulle ta slut. Sedan en tid tillbaka upplever jag emellertid att jag längtar efter mina träningsdagar! Jag märker själv att jag utvecklats enormt och att jag verkligen lever för de tuffaste träningspassen där man arbetar i team!”

Hon berättar vidare att hon även blivit jättepeppad av personer som uppmärksammat hennes resa. “Jag har svårt att förstå att det finns personer som börjat träna för att de inspirerats av mig, tänk att jag är en person som någon ser som en inspirationskälla!”

“Camp Change har fungerat som en plattform där jag kunnat vara mig själv och jag har tränat utifrån mina egna förutsättningar. På andra träningsanläggningar har jag känt mig uttittad och inte passat in”.

Johannas resa är långt ifrån slut och hon förklarar att hon fortfarande inte har någon specifik målvikt. Hennes största mål är att bibehålla sin hälsosamma livsstil och såklart har hon fortfarande siktet inställt på Colourrun. “Det hade varit helt fantastiskt att få springa Colourrun och häromdagen kom jag på mig själv med att planera min träning inför Colourrun. Jag tänkte till exempel att jag skulle ha fler löppass innan det är dags och så vidare. Hon ler när hon avslöjar att hennes viktigaste mål inte har någonting med fysiska utmaningar att göra. “Mitt största och viktigaste mål just nu är att bli ännu tryggare i mig själv. Jag blir tryggare för var dag som går och för bara några dagar sedan vågade jag visa mig i bikini på stranden, trots att det kryllade av okända människor där. Senast jag badade bland okända personer var nog ett kvällsdopp för tre år sedan!” Vi på Camp Change är otroligt stolta över Johanna och så glada över att få vara en del i hennes resa. Johanna fortsätter sin resa med Camp Change och hon kommer träna vidare under hösten!

“Många kan tycka att det är tråkigt att träna under sommaren, men det är en timme av 24 timmar på ett dygn och ser man på en vecka blir det 3-4 timmar av 168 st. Det är mycket lite tid och man känner sig alltid som en vinnare efter passen! Det går inte att beskriva hur skönt det är att ha avslutat ett pass!”

– Johanna Larsen