Den 27 december fyllde Jens aka Mr “Camp Change” 40 år. I födelsedagspresent fick han bland annat ett överrasknings-träningspass där hela släkten deltog. När vi träffas har Jens precis avslutat passet och han ser fortfarande lika blyg och småleende ut som alltid. “Det är en stor skillnad från sist vi träffades, jag är piggare, lättare och orkar mer Jag har en bit kvar till min personliga målvikt, men det viktiga är att aldrig ge upp, utan att fortsätta träna.“ Jens dricker en klunk ur sin vattenflaska och förklarar att den största förändringen som skett är att han fått en ny livsfilosofi.

“Det är en livsfilosofi som innebär att ta hand om kroppen med rätt kost och rörelse i vardagen. Det är inte bara en målvikt som ska uppnås, utan en hälsoresa som varar livet ut.”

Jens berättar vidare att han har mer tid med kidsen och att han nu följer med till deras fotbollsträningar och gymnastikträningar. Detta är den viktigaste förändringen sen vi sågs sist. När vi sitter och pratar kommer sonen Vidar fram till oss och lyssnar nyfiket. Jag frågar Vidar vad han tycker om sin pappas hälsoresa.