Crossfit Helsingborg

Funktionell Fitness i Helsingborg

Många antar felaktigt att Funktionell Fitness (Crossfit på svenska) är en enormt tung form av träning som kräver god fysisk styrka. Men så är det inte riktigt.

Under de senaste åren har crossfit vuxit till att bli en av de trendigaste träningsformerna i världen. Det svenska namnet är Funktionell Fitness och det är något vi på Meihem Multicenter erbjuder alla våra kunder.

I likhet med alla träningsformer kan Funktionell Fitness i Helsingborg nämligen anpassas efter utövarnas förutsättningar och aktivitetsgrad. Man kan med andra ord börja träna Funktionell Fitness som fullständig nybörjare, och vårt team av personliga tränare har stor erfarenhet från att anpassa och optimera träningsprogram efter kundernas behov.

Vad är Funktionell Fitness?

Som träningsform anses Funktionell Fitness – bättre känt som crossfit – vara en funktionell träningsform där man aktiverar hela kroppen med stort fokus på just funktionell rörelse och styrka samt uthållighet. Anledning till att det blivit så populärt på senaste beror till stor del på att det är så varierat och att varje pass kan se annorlunda ut.

Ett pass kan till exempel vara fokuserat på drag- och puttövningar medan nästa utformas kring styrkelyft. Passet efter det kan man utforma som en blandning av styrke- och konditionsträning där man kanske använder roddmaskiner och kroppsviktsträning i så kallad cirkelträning.

Som sagt kan passen anpassas i en oändlighet vilket gör träningen roligare vilket ger en motivationen till att fortsätta. Trots att Funktionell Fitness i första hand är muskelbyggande passar de högintensiva träningspassen också bra för den som vill gå ner i vikt.

Träna Funktionell Fitness i Helsingborg – privat eller i grupp

Om du som så många andra tycker att Funktionell Fitness låter som en spännande träningsform, eller om Funktionell Fitness redan har fångat ditt intresse, kan vi erbjuda dig en rad möjligheter att träna Funktionell Fitness i Helsingborg.

Har du aldrig tränat Funktionell Fitness tidigare är det fördelaktigt att sätta igång tillsammans med en personlig tränare. Tillsammans kan ni skapa ett träningsprogram utefter din förmåga. På vårt gym i Helsingborg har du dessutom valmöjligheten att träna privat med en PT eller ansluta dig till en av våra gruppträningar.

Vi erbjuder även Funktionell Fitness för företag samt en rad unika träningsprogram och pass, däribland Camp Change för nybörjare och Meihem Outdoor för den som föredrar att träna utomhus. Vi har bland annat pass och crossfit i Höganäs, Glumslöv med omnejd.

Du hittar mer information om våra lokaler och medlemskap på startsidan men även i menyn högst upp på sajten.

Funktionell fitness – crossfit – för nybörjare

Även om funktionell fitness är en tung träningsform passar den minst lika bra för nybörjare som de som redan är vältränade. Med lång erfarenhet av träning i alla olika former kan vi enkelt anpassa oss och erbjuda crossfit för nybörjare. Övningarna vi kommer göra är snarlika de som proffs sysslar med, fast med en ansträngningsnivå som passar dig.

En träningsform som delar många likheter med Crossfit är boxning som även det är fysiskt tungt och aktiverar hela kroppen. Vill du lära dig mer om hur man tränar boxning kan du besöka proffsen på Boxas.se.

Kontakta oss idag för att boka ett funktionellt fitnesspass för nybörjare och kom gärna med frågor om du har det.

 

Meihem Workout är funktionell gruppträning för alla! Det startades som en folkrörelse för att inspirera människor till att börja träna. Vår passion är fortfarande att skapa rörelseglädje i alla former och vi har utvecklat ett brett utbud av varierande träningspass för alla nivåer och inriktningar.

Öppettider

Under tiderna som är inom parantes är vi på plats och kan hjälpa till med frågor och annat. Vid pågående pass kommer vi ha svårt att vara behjälpliga.

ÖPPETTIDER 
MÅNDAG 09:00-21:30 
TISDAG 09:00-21:30 
ONSDAG 09:00-21:30 
TORSDAG 09:00-21:30 
FREDAG 09:00-19:00 
LÖRDAG 08:00-13:00 
SÖNDAG 08:00-18:00