Crossfit Helsingborg

Funktionell Fitness i Helsingborg

Många antar felaktigt att Funktionell Fitness är en enormt tung form av träning som kräver god fysisk styrka. Men så är det inte riktigt.

Under de senaste åren har crossfit vuxit till att bli en av de trendigaste träningsformerna i världen. Det svenska namnet är Funktionell Fitness och det är något vi på Meihem Multicenter erbjuder alla våra kunder.

Som med de flesta träningsformer kan Funktionell Fitness i Helsingborg anpassas efter utövarnas förutsättningar och nivå. Man kan med andra ord börja träna Funktionell Fitness som fullständig nybörjare. Vårt team av personliga tränare har stor erfarenhet och kan anpassa och optimera träningsprogram efter kundernas behov.

Vad är Funktionell Fitness?

Som träningsform anses Funktionell Fitness – bättre känt som CF – vara en funktionell träningsform där man aktiverar hela kroppen med stort fokus på just funktionell rörelse, styrka och uthållighet. Anledningen till att det blivit så populärt beror till stor del på att det är så varierat och att varje pass kan se annorlunda ut.

Ett pass kan till exempel vara fokuserat på kroppsövningar medan nästa utformas kring styrkelyft med skivstång. Passet efter det kan man utforma som en blandning av styrke- och konditionsträning där man kanske använder roddmaskiner och kettlebells i så kallad cirkelträning.

Passen kan varieras och anpassas oändligt vilket gör träningen roligare vilket och motivationen till att fortsätta. Trots att Funktionell Fitness i första hand är muskelbyggande passar de högintensiva träningspassen också bra för den som vill gå ner i vikt.

Träna Funktionell Fitness i Helsingborg – privat eller i grupp

Om du som så många andra tycker att Funktionell Fitness låter som en spännande träningsform, eller om Funktionell Fitness redan har fångat ditt intresse, kan vi erbjuda dig en rad möjligheter att träna Funktionell Fitness i Helsingborg.

Har du aldrig tränat Funktionell Fitness tidigare är det fördelaktigt att sätta igång tillsammans med en personlig tränare. Tillsammans kan ni skapa ett träningsprogram utefter din förmåga. På vårt gym i Helsingborg har du dessutom valmöjligheten att träna privat med en PT eller ansluta dig till en av våra gruppträningar.

Vi erbjuder även Funktionell Fitness för företag samt en rad unika träningsprogram och pass, däribland Camp Change för nybörjare och Meihem Outdoor för den som föredrar att träna utomhus. Vi har bland annat pass och crossfit i Höganäs, Glumslöv med omnejd.

Du hittar mer information om våra lokaler och medlemskap på startsidan men även i menyn högst upp på sajten. Behöver du köpa nya träningskläder rekommenderar vi Relode.se som har snygga och funktionella plagg!

Funktionell fitness  för nybörjare

Även om funktionell fitness är en tung träningsform passar den minst lika bra för nybörjare som för den vältränade. Med lång erfarenhet av träning i olika former kan vi erbjuda crossfit för nybörjare. Övningarna vi kommer göra är snarlika de som proffs sysslar med, fast på en nivå som passar dig och mer teknikgenomgång.

Kontakta oss idag för att boka ett funktionellt fitness-pass för nybörjare och kom gärna med frågor om du har det.

 

Meihem Workout är funktionell gruppträning för alla! Det startades som en folkrörelse för att inspirera människor till att börja träna. Vår passion är fortfarande att skapa rörelseglädje i alla former och vi har utvecklat ett brett utbud av varierande träningspass för alla nivåer och inriktningar.

Öppettider

Gymmet är alltid öppet för medlemmar att träna själva 05-23 alla dagar. Under covid-19 har vi tyvärr inte haft möjlighet att ha bestämda bemannade tider, snart ser vi fram emot att kunna erbjuda det igen. Fram tills dess kan ni alltid komma till anläggningen innan och efter tider med pass eller kontakta oss via telefon/mail.