Intervju med Andreas Sjölin från Toughest.

Andreas Sjölin är projektledare för hinderbaneloppet Toughest och är ansvarig för utformningen av deras banor samt deras OCR-gym, Toughest Lab, i Malmö. Många känner igen Andreas från Meihem Malmö där han var huvudcoach för snart 2 år sedan. Inför Toughest Göteborg den 8:e oktober, kontaktade vi Andreas för en exklusiv intervju till Meihem om läget inför loppet, vad man kan förvänta sig och värdefulla tips om hur man kan förbereda sig!
1. Andreas, du har jobbat Toughest nu sedan 2014, vad är din roll i verksamheten?
– Min roll i Toughest är Projektledare samt Head Coach för hinderbanegymmet Toughest LAB. Uppgifterna är breda och innebär allt från kontorsverksamhet, sälj och marknadsföring till fysiskt arbete på fält i att bygga och dra banorna på race. Som Head Coach ansvarar jag även för labbet och träningarna.
2. Du har precis varit och promotat Toughest på GöteborgsvarvetExpo, hur har intresset varit för Toughest Göteborg 8:e Oktober?
– Svenska mässan GöteborgsvarvetExpo var otroligt givande och visade ett stort intresse bland inbitna Toughest entusiaster och nybörjare. Vi fick en många anmälningar under dagarna och det kommer bara växa under hösten.
3. Hur skiljer sig banan i Göteborg från andra orter, t ex Malmö?
– Göteborg som stad är kuperad, med mycket berg och terräng. Kviberg som är vår plats är en fantastiskt plats som erbjuder mixen av skog, berg och samtidigt den där magiska eventkänslan. Under förra årets race kunde man höra eventområdet och musiken spelas även på de mest avlägnsa platserna. Något som verkligen gav en extra kick i spåret.
4. Kommer det några nya hinder?
– Det kommer alltid nya hinder.
5. Många från Meihem har sprungit sedan starten 2013 och vissa kände förra året att loppen blivit mycket tuffare. Hur ser det ut framöver under 2016?
– Vi är alltid lyhörda för feedback från våra deltagare och anpassade banan i ex Malmö efter önskemål om mindre vatten. Vårt mål är att fortsätta pusha sporten framåt, få fler att våga sig på Toughest samt utveckla och stimulera dem som varit med ett tag. Det gör vi genom att ha flera olika vägar att möta hindren på våra race – fast lane, regular lane och straff rundan.
6. Slutligen, vad är dina 3 bästa tips om hur man förbereder sig inför loppet i Göteborg?

– Börja löpa. Intervallträning och distanslöpning är perfekta komplement. Intervallerna jobbar upp mjölksyra, explosivitet och lämpar sig för Toughest då loppen är som intervaller mellan hinder. Distansträningen gör dig mer löpvan och är perfekt för återhämtning.

– Bli kompis med greppstyrkan. Börja hängträna. Häng i allt du hittar och utmana dig själv. Det finns gott om platser, träd, ställningar, lekplatser och inte minst vårt LAB i Malmö.

– Hitta en grupp att träna med. Det är alltid lättare att komma till skott om man har en grupp som stöttar, pushar och hejar på en. Meihem är ett sådant exempel som man kan beskriva som funktionell intervallbaserad träning i grupp. Glöm inte bort att det faktiskt är kul att träna.

12118689_515416418633416_1345692546923361182_n

Andreas Sjölin i leran!

Dela inlägget: