Camp change – Jens Wittström 10 månader senare!

Confessions of ordinary heroes

Den 27 december fyllde Jens aka Mr “Camp Change” 40 år. I födelsedagspresent fick han bland annat ett överrasknings-träningspass där hela släkten deltog. När vi träffas har Jens precis avslutat passet och han ser fortfarande lika blyg och småleende ut som alltid. “Det är en stor skillnad från sist vi träffades, jag är piggare, lättare och orkar mer Jag har en bit kvar till min personliga målvikt, men det viktiga är att aldrig ge upp, utan att fortsätta träna.“ Jens dricker en klunk ur sin vattenflaska och förklarar att den största förändringen som skett är att han fått en ny livsfilosofi;

“Det är en livsfilosofi som innebär att ta hand om kroppen med rätt kost och rörelse i vardagen. Det är inte bara en målvikt som ska uppnås, utan en hälsoresa som varar livet ut.”

Jens berättar vidare att han har mer tid med kidsen och att han nu följer med till deras fotbollsträningar och gymnastikträningar. Detta är den viktigaste förändringen sen vi sågs sist. När vi sitter och pratar kommer sonen Vidar fram till oss och lyssnar nyfiket. Jag frågar Vidar vad han tycker om sin pappas hälsoresa.

 

“Det är häftigt, pappa är piggare och har mycket bättre humör. Nu tycker han om att hitta på saker med oss, till exempel spela fotboll och badminton. Det gjorde han inte innan.”  

Hans fru Camilla inflikar att det viktigaste är att Jens nu kan, orkar och vill följa med sina barn på olika aktiviteter.

Jens har hittills gått ner 22 kg och betonar att resan inte varit helt lätt. “Jag har behövt mycket stöttning från min personliga tränare Kristian Klintbo. Ibland har det tagit emot att gå till träningarna och jag har behövt prata om mina resultat och hur jag känner kring träning och kost.” Jag frågar Jens om det funnits andra utmaningar i vardagen. Då ler han stort. “Det är jul!” Han berättar om svårigheterna som finns när det sociala innebär julmat och andra tillbehör. “Man stöter på många hinder och jag kanske inte har lyckats helt den här julen, men man får lära sig att planera bättre till nästa jul. Man kanske äter något nyttigare till lunch för att sen slå på stort vid julbordet!”  Trots de utmaningar som Jens stött på har resan även sina höjdpunkter.

“Det roligaste under den här tiden har varit hinderloppet Berzerk. Jag är glad över att jag orkade ta mig igenom en hinderbana på 8 km. Det hade jag aldrig klarat tidigare!” 

Jens fina resultat är påtagliga, särskilt för personerna i hans omgivning är, men han är inte helt nöjd än. Han skulle vilja gå ner ungefär tio kg till och kunna gå till stranden med gott självförtroende.

Jag har kommit fram till att jag vill ha ett sunt förhållande till mat, vilket innebär att kunna njuta av god mat för att sedan komma tillbaka till mina vanliga rutiner. Det viktigaste nu är att komma tillbaka till vardagen, med träning och hälsosam kost. Min kropp ska hålla i ungefär 60 år till!”  

Jag tackar Jens för att jag fick möjligheten att träffa honom, mitt under hans pågående 40 års kalas. Som Jens själv berättat fortsätter nu hans resa och drömmen om “Fit-by-40” finns i allra högsta grad kvar. Jens kommer bland annat att synas i ytterligare en kurs i “Camp-Change”, träningen som han gav ett ansikte till.

Stort tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och stort lycka till!

Text: Sophia Waldemarson

Dela inlägget: